la-Deva.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii devenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Deșeurile pot aduce șapte milioane de euro pe an operatorilor de salubritate din Hunedoara

Procesarea deșeurilor colectate selectiv ar putea aduce operatorilor de salubritate din județul Hunedoara circa 7 milioane de euro pe an, în condițiile în care populația va accepta să separe gunoiul înainte de a-l arunca la tomberon. 

O tânără din Deva a cucerit Marele Trofeu la Festivalul “Armonia” de la Bruxelles

Ana Teodora Anuțoiu are 13 ani și este elevă în clasa a VII-a a Liceului de Arte “Sigismund Toduț㔠din Deva.

Exponatul lunii noiembrie

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva propune vizitatorilor, începând cu data de 1 noiembrie 2014, o altă categorie de piese în cadrul acțiunii intitulate Exponatul lunii. Acestea sunt expuse în spațiul special amenajat de la intrarea în Palatul Magna Curia.

Prefectura Hunedoara atacă în contencios schimbarea viceprimarului Devei

Prefectura județului Hunedoara a atacat în contencios-administrativ hotărârile prin care fostul viceprimar al municipiului Deva, Ovidiu Moș, membru al Partidului Social Democrat (PSD), a fost schimbat din funcție cu liberalul Marian Muntean, în opinia Prefecturii actele normative adoptate de consilierii locali din Deva la sfârșitul lunii septembrie fiind nelegale. 

Guvernul a defavorizat politic județul la alocarea fondurilor pentru drumuri, afirmă președintele CJ Hunedoara

Consiliul Județean Hunedoara a fost defavorizat în ceea ce privește sumele repartizate de Guvern pentru reparațiile de drumuri județene și comunale, a declarat marți președintele instituției, Mircea Ioan Moloț, apreciind, în context, că decizia Executivului ar avea la bază motive politice care țin de apartenența conducerii CJ Hunedoara la PNL. 

Zece blocuri din Deva vor fi reabilitate termic cu fonduri europene

Primăria Deva va continua și anul viitor programul de reabilitare termică a blocurilor de locuințe din oraș prin utilizarea de fonduri europene nerambursabile, până acum acest proiect fiind derulat pentru zece imobile din municipiu, a declarat luni primarul localității, Petru Mărginean. 

Deputatul Monica Iacob-Ridzi a trecut la grupul PSD

Deputatul Monica Iacob-Ridzi a demisionat din PP-DD și s-a alăturat grupului parlamentar PSD, a anunțat luni președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

Un acvariu gigant cu patru rechini a poposit la Deva

Hunedorenii au ocazia să admire patru rechini. Deva este al treilea oraș din România, după Timișoara și Lugoj, care găzduiește în această perioadă o expoziție de rechini vii.

13 primării din județul Hunedoara vor avea registru agricol electronic

Un număr de 13 primării de orașe și comune din județul Hunedoara vor renunța, în următorul an de zile, la clasicele hărți și planuri agricole tipărite pe hârtie și vor trece la registre agricole electronice, cu o delimitare precisă a proprietăților, în cadrul unui program de eficientizare a serviciilor publice din administrația locală, derulat de Consiliul Județean Hunedoara și finanțat de Uniunea Europeană. 

Protest spontan la termocentrala Mintia

Câteva zeci de angajați de la termocentrala Mintia, de lângă Deva, parte a Complexului Energetic Hunedoara, au început joi dimineața un protest spontan în fața porții întreprinderii, solicitând întrunirea Comisiei de Dialog Social, instituirea mixului energetic și plata sporului de sărbători legale pentru toți salariații.

Apele uzate din Valea Jiului vor fi epurate într-o stație modernizată cu 22 de milioane de lei

Apele uzate provenite de la utilizatorii din Valea Jiului vor fi epurate la un nivel extrem de ridicat în stația de epurare de la Dănuțoni, a cărei extindere și treaptă terțiară de lucru au fost realizate din fonduri europene în valoare de 22 milioane lei și au fost inaugurate luni, în prezența ministrului Mediului, Attila Korodi.

Primarul municipiului Deva a trecut de la Partidul Conservator la PNL

Primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, s-a înscris miercuri în PNL, după ce vreme de 19 de ani a deținut funcția de președinte al filialei județene Hunedoara a PC. Edilul a declarat că vrea ca împreună cu liberalii să facă o echipă cu care să-și poată finaliza proiectele promise cetățenilor. 

Un vas dacic vechi de peste 2.000 de ani, unic în România, expus la muzeul din Deva

Un vas dacic vechi de peste 2.000 de ani, unic în România, despre care se presupune că era folosit în ceremoniile religioase, este expus de joi la Muzeul Civilizației Dacice și Romane (MCDR) Deva, piesa arheologică fiind restaurată în laboratorul propriu al instituției de cultură.

Consiliul Județean Hunedoara a lansat un proiect de management integrat al deșeurilor

Consiliul Județean Hunedoara a lansat miercuri un proiect de management integrat al deșeurilor în valoare de 255,71 milioane lei în cadrul acestuia urmând să fie construit un deponeu ecologic unic pe județ, cu o capacitate de stocare de 1,1 milioane metri cubi, în paralel cu închiderea celor nouă gropi de gunoi clasice existente în tot atâtea orașe și care acum nu respectă normele europene în domeniu. 

Nou viceprimar la Deva

Noul viceprimar al municipiului Deva este liberalul Marian Muntean, acesta fiind ales luni în funcție în urma votului consilierilor locali. Muntean îl înlocuiește în această funcție pe social-democratul Ovidiu Moș. 

Peste 70 % dintre locuitorii municipiului Deva sunt nemulțumiți de transportul local

Peste 70% dintre cetățenii municipiului Deva sunt nemulțumiți de calitatea și eficiența transportului local, relevă un studiu realizat de Primărie și prezentat miercuri cu ocazia unei dezbateri publice referitoare la stabilirea unei strategii de dezvoltare integrată a acestui serviciu public.

Rafting și canioning - turismul extrem din Valea Jiului

Cu un traseu în lungime de 35 de kilometri, pe care se află nu mai puțin de 80 de cascade în care viteza apei poate ajunge și la 40 de kilometri la oră, Defileul Jiului reprezintă unul dintre cele mai căutate locuri din România pentru practicarea raftingului, un sport extrem, de echipă, care începe să strângă din ce în ce mai mulți adepți în țara noastră.

Drumul performanței în gimnastică începe la Deva

Un șir de vreo 20 de fetițe, mai toate îmbrăcate în roz, se țin de mânuțe și, două câte două, coboară scările de la ieșirea principală a Colegiului Național Sportiv ''Cetate'' Deva. Își doresc să ajungă ca Nadia, Gina, Lavinia, Andreea, Maria și alte zeci de gimnaste care au adus României sute de medalii.

Geoparcul Dinozaurilor: Balauri, dragoni și dinozauri în Țara Hațegului

Dacă v-ați dorit vreodată să vedeți un dinozaur în mărime naturală, o scenă de luptă între animalele feroce care au trăit acum 70 de milioane de ani sau cum arătau dinozaurii pitici din Țara Hațegului, atunci Geoparcul Dinozaurilor trebuie să ocupe măcar o zi din vacanța dumneavoastră.

Arsenal Park din județul Hunedoara - cel mai mare parc de aventură din țară

Amplasat la doar câteva minute de municipiul Orăștie, Arsenal Park este singurul complex turistic de vacanță cu specific militar din România și printre puținele din Europa. De curând, aici a fost deschis cel mai mare parc de aventură din țară, iar surprizele nu se vor opri aici și vor fi toate la superlativ.

'Roua Cerului', planta carnivoră din mlaștina ''Tăul fără fund''

La câțiva kilometri de orașul Hațeg se află satul Peșteana, locul în care trăiește, de aproape 11.700 de ani, una dintre puținele plante carnivore din România - Drosera rontundifolia sau ''Roua cerului''. Mlaștina care o adăpostește se numește ''Tăul fără fund'' și este declarată rezervație botanică, amplasarea ei fiind cunoscută mai degrabă de specialiști și mai puțin de publicul larg.

Patru kilograme și jumătate de aur, expuse într-un muzeu unic în Europa

''Șopârla de aur'', ''Pana lui Eminescu'', ''Harta României Mari'' sau ''Balerina'', toate acestea sunt doar câteva dintre cele mai valoroase piese din aur pe care turiștii le pot vedea în sălile Muzeului Aurului din Brad, singurul de acest fel din Europa.

Tunelul celor 365 de sfinți, la schitul Straja

Un tunel în lungime de 54 de metri, pe interiorul căruia sunt pictați 365 de sfinți din calendarul ortodox, pentru fiecare zi din an, reprezintă una dintre atracțiile stațiunii montane Straja, din Valea Jiului.

Mănăstirea Prislop - locul unde își doarme somnul de veci părintele Arsenie Boca

Chiar dacă nu a fost canonizat, credincioșii îl numesc "Sfântul Ardealului" și străbat sute de kilometri pentru a ajunge la mormântul său din cimitirul Mănăstirii Prislop, din județul Hunedoara. Părintele Arsenie Boca este cel care aduce la Mănăstirea Prislop, din Munții Retezat, sute de credincioși aflați în căutarea unei alinări a sufletului.

Județul Hunedoara: prezentare

Județul Hunedoara este situat în partea central-vestică a României, în provincia istorică Transilvania. Se învecinează cu județele: Arad, Alba, Vâlcea, Gorj, Caraș-Severin, Timiș și Bihor.

Județul Hunedoara: scurt istoric

Cele mai vechi urme de viețuire umană de pe teritoriul județului Hunedoara de astăzi sunt cele descoperite în peșterile Cioclovina Uscată (un craniu de tip Homo sapiens fosilis, cca 60.000-10.000 î.Hr.), Nandru și Bordu Mare (de lângă Ohaba-Ponor), Federi, Crăciunești, datând din Paleoliticul superior și mijlociu.

Municipiul Deva

Deva este un municipiu în partea central-vestică a României, situat pe stânga Văii Mureșului, în compartimentul nordic al Depresiunii Hunedoara, numit Depresiunea Simeria-Deva, la poalele de NE ale Munților Poiana Ruscă, la 180-220 m altitudine, fiind străjuit de Dealul Cetății. Este reședința județului Hunedoara.

UGSR se reorganizează în teritoriu și solicită vechile clădiri ale sindicatelor

Uniunea Generală a Sindicatelor din România (UGSR) a început un proces de reorganizare în județe și își revendică toate clădirile pe care organizația le-a avut în proprietate înainte de anul 1989, a declarat marți, la Deva, prim-vicepreședintele UGSR, Dan Stuparu.

Expoziție de pictură, grafică, tehnici mixte și elemente de artă urbană a artistului plastic devean Lucian Francisco Davidoni

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva organizează în perioada septembrie-decembrie 2014 Expoziția de pictură, grafică, tehnici mixte și elemente de artă urbană a artistului plastic devean Lucian Francisco Davidoni.

Exponatul lunii septembrie la MCDR

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva propune vizitatorilor, începând cu data de 1 septembrie 2014, două noi piese în categoria „Exponatul lunii”, piese ce poat fi admirate în spațiul special amenajat la intrarea în Palatul Magna Curia.

Ziua Porților Deschise la Colonia Dacica Sarmizegetusa

Duminică 3 august 2014, orele 10,00 – 16,00, la Colonia Dacica Sarmizegetusa (Sarmizegetusa romană) va avea loc Ziua Porților Deschise. Evenimentul va fi organizat de Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara, Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Primăria comunei Sarmizegetusa și rotary Club Hațeg.

Bugetul local al municipiului Deva a fost rectificat în mod pozitiv

Bugetul local al municipiului Deva a fost rectificat marți în sens pozitiv, cu 3,2 milioane lei, datorită creșterii sumelor încasate de Primărie în prima parte a anului, consilierii locali fiind de acord cu realocarea de fonduri pentru mai multe domenii de activitate sau proiecte comunitare.

Alte știri: 2 1


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015