la-Deva.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii devenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Trei fetițe și două femei au fost salvate de pompierii militari din Deva

Trei fetițe și două femei au fost salvate de pompierii militari din Deva, după ce au rămas captive pe o insuliță de pe cursul râului Strei, în zona localității Petreni.

O matriță folosită de daci pentu confecționarea de bijuterii din aur și argint, în colecția MCDR

O matriță din bronz, folosită acum 2.000 de ani de un bijutier care lucra în cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, se regăsește, de vineri, în colecția de tezaur a Muzeului Civilizației Dacice și Romane (MCDR) Deva, după ce a fost studiată de specialiștii Universității Babeș-Bolyai și de cei ai muzeului din Cluj-Napoca, timp de un an de zile.

Centru pentru valorizarea proiectelor cultural-științifice în arheologie

Proiectele culturale reprezintă o parte a activității muzeale și un obiectiv important al Muzeului Civilizației Dacice și Romane. În ultimii ani, muzeul devean a coordonat sau a participat ca membru într-un număr de peste 20 de proiecte europene și naționale, specialiștii muzeului implicându-se activ în acest nou tip de activitate.

Prefectura Hunedoara a atacat în contencios administrativ hotărârea CL Deva de schimbare din funcție a unui viceprimar

Prefectura județului Hunedoara a atacat în instanța de contencios administrativ hotărârile prin care Consiliul Local Deva l-a schimbat din funcție pe viceprimarul Ovidiu Moș (PSD) și l-a ales, în aceeași zi, pe același post, pe consilierul local Marian Muntean (PP-DD). 

Exponatul lunii iulie 2014: „Liturghie” din anul 1747

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva propune vizitatorilor, începând cu data de 1 iulie 2014, o nouă piesă în categoria „Exponatul lunii”, piesă ce poate fi admirată în spațiul special amenajat la intrarea în Palatul Magna Curia.

DIICOT: Două kilograme de canabis, descoperite într-un autoturism de lux la Deva

Procurorii DIICOT au prins la Deva doi traficanți de droguri care transportau cu un autoturism de lux aproximativ două kilograme de canabis.

Noul viceprimar al Devei riscă să-și piardă postul la câteva zile după alegerea în funcție

Noul viceprimar al municipiului Deva, Marian Muntean (PP-DD), ales în funcție la începutul acestei săptămâni, riscă să-și piardă postul deoarece nu a semnat, la nivel județean, un protocol de alianță cu PSD, motiv pentru care a fost dat afară din partid, a declarat secretarul general al PP-DD, Liviu Neagu.

Piese vechi de 7.000 de ani vor reprezenta muzeul din Deva la o expoziție în China

Mai multe piese extrem de valoroase, provenind din Neolitic, Epoca Bronzului și Epoca Romană, vor reprezenta Muzeul Civilizației Dacice și Romane (MCDR) Deva la expoziția ''Comorile României'' ce va fi organizată de țara noastră la Beijing (China), în partea a doua a acestui an.

Zilele credinței și culturii la Deva

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva vă invită să participați, începând cu data de 24 iunie 2014, la o serie de manifestări care se vor derula la sediul instituției noastre în cadrul unei acțiuni mai ample intitulate Zilele credinței și culturii la Deva.

Ziua Porților Deschise la situl arheologic de la Rapoltu Mare

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, în colaborare cu Archaeological Techniques and Research Centre (ArchaeoTek-Canada), organizeaz㠄Ziua Porților Deschise” la situl arheologic de la Rapoltu Mare (jud. Hunedoara).

Alexandra Marcu pregătește o expediție pentru cucerirea celui mai înalt vulcan din lume

Eleva Alexandra Marcu, din Deva, se află în plin program de pregătiri pentru o expediție comună româno-chiliană în care și-a propus să cucerească cel mai înalt vulcan din lume, Ojo de Salado (6.893 m), din Chile. Pentru acoperirea cheltuielilor de deplasare, care se ridică la peste 5.000 de euro, familia adolescentei de 16 ani încearcă, în prezent, să găsească cele mai bune variante.

Sesiunea anuală de comunicări științifice a MCDR

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, organizează în perioada 11-12 iunie 2014, Sesiunea anuală de comunicări științifice a muzeului. Lucrările sesiunii vor debuta miercuri, 11 iunie, la ora 09.30, la sediul muzeului din Palatul Magna Curia, cu deschiderea oficială, urmând ca începând cu ora 10.00 să se deruleze lucrările pe secțiuni (Arheologie, Istorie, Istoria culturii și Conservare-Restaurare).

Gala Piano „MODUS VIVENDI”

Organizația non-guvernamentală PIANO „MODUS VIVENDI”, în colaborare cu Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean”, organizează în perioada 16 – 21 iunie 2014 o suită de cinci recitaluri reunite sub genericul Gala Piano „MODUS VIVENDI”.

Exponatul lunii iunie: Iatagan de producție balcanică din secolul al XIX-lea

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva propune vizitatorilor, începând cu data de 1 iunie 2014, o nouă piesă în categoria „Exponatul lunii”, piesă ce poate fi admirată în spațiul special amenajat la intrarea în Palatul Magna Curia.

Arme albe și de foc - secolele XVIII – XX

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva și Complexul Muzeal Arad, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, organizează joi, 29 mai 2014, începând cu ora 12.00, vernisajul expoziției temporare „Arme albe și de foc - secolele XVIII – XX”.

Ziua Internațională a Copilului

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în colaborare cu Asociația „Peregrinus” Deva, Asociația „Castelul din Carpați”,  Colegiul Național Sportiv „Cetate” Deva, Liceul de Arte „Sigismund Toduț㔠Deva, organizează duminică, 1 iunie 2014, începând cu ora 12.00, o serie de manifestări cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului.

 

Noaptea Muzeelor

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Asociația „Castelul din Carpați”, Grupul „Syncreto”, Lupii de Fier ai Apoulonului și Asociația „Terra Dacica Aeterna”, organizează sâmbătă spre duminică, 17/18 mai 2014, evenimentul intitulat „Noaptea Muzeelor”.

Trepte spre cer – între sacru și profan

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, sub egida Consiliului Județean Hunedoara și în colaborare cu Asociația Cultural㠄Popițiu” organizează vernisajul expoziției de pictură intitulat㠄Trepte spre cer – între sacru și profan”, cuprinzând creații ale pictorului Mircea Popițiu.

Municipiul Deva la 565 de ani de la prima atestare documentară a localității

Municipiul Deva sărbătorește vineri 565 de ani de la prima atestare documentară, orașul fiind pomenit pentru prima oară în actele de cancelarie de la începutul lunii mai 1449, când Iancu de Hunedoara a acordat mai multe înlesniri economice locuitorilor.

Principesa Margareta și Principele Radu, la slujba de Înviere de la Catedrala Episcopală Deva

Principesa Margareta și Principele Radu au sărbătorit Învierea Domnului la Catedrala Episcopală "Sfântul Nicolae" din Deva, la invitația Episcopului Devei și Hunedoarei, Gurie, înalții oaspeți participând la slujbele care au avut loc în biserică și în aer liber.

Demers comun al CJ Hunedoara și al primăriilor din Deva și Hunedoara pentru un racord la autostrada A1

Primăriile din Deva și Hunedoara, alături de Consiliul Județean Hunedoara, solicită construirea unui nod rutier pe autostrada A1, în zona Deva, astfel încât acest racord să poată fi folosit de transportatorii din partea centrală a județului, reprezentanții autorităților apreciind că în lipsa unei legături directe la Culoarul 4 Pan European, investițiile și dezvoltarea economică din zonă vor fi prejudiciate.

Cinci expoziții simultane la Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva

Cinci expoziții sunt găzduite, simultan, în aceste zile, de sălile Muzeului Civilizației Dacice și Romane (MCDR) Deva, două dintre aceste manifestări culturale fiind vernisate, luni, cu prilejul deschiderii 'Săptămânii Altfel', fiind așteptați ca vizitatori câteva sute de elevi din mai multe județe ale țării.

Muzeul Civilizației Dacice și Romane

Muzeul Civilizației Dacice și Romane - în trecut Muzeul Județean Deva, continuator al Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara - se află în Deva, pe B-dul 1 Decembrie nr. 39 și oferă publicului iubitor de istorie interesante expoziții permanente, precum și o mare diversitate de expoziții temporare: de la istorie, până la arte plastice.

Un inventator propune un dispozitiv de reducere a consumului de carburant la camioane

Un inginer auto din Deva propune un dispozitiv pentru reducerea consumului de carburant la camioane cu mai mult de 5%, invenția sa urmând să fie prezentată la standul României de la Salonul Internațional de Invenții Geneva (2-6 aprilie), în baza unei proceduri de selecție organizate de Autoritatea Națională de Cercetare Științifică.

Sistem de supraveghere video inaugurat la Deva

Un sistem integrat de supraveghere video a municipiului Deva a fost dat în folosință joi în prezența autorităților locale, principalele zone ale orașului fiind monitorizate cu ajutorul a 63 de camere video performante, care pot filma și pe timp de noapte, imaginile urmând să fie preluate într-un dispecerat al Poliției Locale. 

385 de obiecte din aur și din argint expuse la muzeul din Deva

Cele mai importante obiecte din aur și argint existente în colecțiile de tezaur ale Muzeului Civilizației Dacice și Romane (MCDR) Deva pot fi admirate de public începând de luni, în cadrul unei expoziții ce reunește 385 de piese provenind din Epoca Bronzului până în Evul Mediu și descoperite în situri din județul Hunedoara.

Un vas de epocă romană, descoperit de un sătean care se afla la arat în comuna Râu de Mori, județul Hunedoara

Un ulcior din ceramică, bine conservat, provenind dintr-un mormânt de epocă romană, a fost descoperit, vineri, de un sătean din comuna hunedoreană Râu de Mori care se afla la arat pe un teren la poalele Retezatului, în partea de est a Coloniei Dacica Sarmizegetusa.

Tăierea și toaletarea unor arbori din curtea Catedralei ”Sf. Nicolae” Deva

Urmarea aspectelor generate de acțiunea Episcopiei  Devei și Hunedoarei privitoare la tăierea și toaletarea unor arbori din curtea Catedralei Sf.Nicolae Deva, se impun anumite precizări menite să lămurească unele aspecte de ordin legislativ, privitoare la rolul și atribuțiile administrației publice locale în lumina Legii privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților, nr.24/2007, republicată și modificată, astfel:

Deputatul Mircia Muntean, fost primar al municipiului Deva în perioada 1996 - 2012, a fost condamnat definitiv marți de Înalta Curte de Casație și Justiție la patru ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, într-un dosar din 2004, în care a fost acuzat că a încheiat tranzacții ilegale de terenuri cu un traficant de mașini de lux.

Un complet de cinci judecători de la ÎCCJ a respins marți recursul lui Mircia Muntean și al celorlalți inculpați din acest dosar și a menținut decizia unui complet de trei judecători tot de la instanța supremă.

Finanțatorul clubului Jiul Petroșani, Alin Șimota, acuzat de cămătărie și răpiri la comandă.

Finanțatorul clubului Jiul Petroșani, Alin Șimota, este acuzat de procurorii DIICOT că este liderul unei grupări specializate în comiterea unor infracțiuni de șantaj asupra unor oameni de afaceri locali, cămătărie, înșelăciune, care a acționat în principal pe raza județului Hunedoara.

Cetatea Deva a intrat într-un program de reabilitare.

Cetatea din Deva a intrat, de marți, într-un amplu program de reabilitare care include lucrări în incintele doi și trei, proiectul, ce este finanțat cu 24,6 milioane de lei, prin Programul Operațional Regional, urmând să se încheie peste un an de zile.

O elevă de la Liceul de Artă 'Sigismund Toduță' din Deva a reușit performanța de a câștiga un concurs internațional inițiat de Japonia și va fi premiată, în următoarele zile, de împăratul Akihito, într-o ceremonie care va avea loc la Tokio.

Anca Bondane a plecat joi spre Aeroportul din Cluj-Napoca, dar pe drum, și-a pierdut bagajul în care avea hainele și un costum național în care plănuia să se prezinte la ceremonia organizată în capitala Japoniei.


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015